Reikės(4 porcijom):
- 4 mozzarellos rutuliukų (minkštos)
Apelsinų lašams:
- 200 ml apelsinų sulčių (šviežiai spaustų)
- 3,5 g agar-agar miltelių
Agurkų geliui:
- 400 ml agurkų sulčių
- Žiūpsnio druskos
- 5 g agar-agar miltelių
Angliarūgšte prisotintiems pomidoriukams:
- 1/2 litro sifono
- 2 CO2 kapsulių
- 20 ml alyvuogių aliejaus
- 300 g pomidoriukų
- Žiūpsnio druskos
- Vandens
Marinuotiems ridikams:
- 150 ml raudono vyno acto
- 150 ml vandens
- 80 g cukraus (gali prireikt daugiau)
- Pundelio ridikų
Eiga:
Apelsinų lašai (tas pats ir agurkų geliui, tik prieš užverdant įberkite druskos):
- Sultis užvirikite
- Sudėkite agar-agar miltelius, išmaišykite
- Leiskite atvėsti ir laukite kol įgaus tvirtos želė būseną
- Sutrinkite elektriniu trintuvu.
Marinuoti ridikai :
- Ridikus nuplaukite bei supjaustykite plonomis riekelėmis
- Visus skysčius užvirinkite kartu su cukrumi
- Marinatą užpilkite ant ridikų, marinuokite bent 1h
Angliarūgšte prisotinti pomidoriukai:
- Pomidoriukus apvirkite apie 15-20 sekundžių ir nulupkite odeles
- Nuluptus pomidoriukus sudėkite į sifoną kartu su alyvuogių aliejumi, druska
- Sifoną užsukite bei prisotinkite CO2 kapsulėmis, neatidarykite bent 3h, prieš atoidarydami išleiskite dujas.
Prieš patiekiant mozzarellą suplėšykite.
Tadas.