Mozzarella, pomidorai, agurkai, apelsinai, ridikai.

137Sudėtingumas: lengvas

Reikės(4 porcijom):

  • 4 mozzarellos rutuliukų (minkštos)

Apelsinų lašams:

  1. 200 ml apelsinų sulčių (šviežiai spaustų)
  2. 3,5 g agar-agar miltelių

Agurkų geliui:

  1. 400 ml agurkų sulčių
  2. Žiūpsnio druskos
  3. 5 g agar-agar miltelių

Angliarūgšte prisotintiems pomidoriukams:

  1. 1/2 litro sifono
  2. 2 CO2 kapsulių
  3. 20 ml alyvuogių aliejaus
  4. 300 g pomidoriukų
  5. Žiūpsnio druskos
  6. Vandens

Marinuotiems ridikams:

  1. 150 ml raudono vyno acto
  2. 150 ml vandens
  3. 80 g cukraus (gali prireikt daugiau)
  4. Pundelio ridikų

Eiga:

Apelsinų lašai (tas pats ir agurkų geliui, tik prieš užverdant įberkite druskos):

  1. Sultis užvirikite
  2. Sudėkite agar-agar miltelius, išmaišykite
  3. Leiskite atvėsti ir laukite kol įgaus tvirtos želė būseną
  4. Sutrinkite elektriniu trintuvu.

Marinuoti ridikai :

  1. Ridikus nuplaukite bei supjaustykite plonomis riekelėmis
  2. Visus skysčius užvirinkite kartu su cukrumi
  3. Marinatą užpilkite ant ridikų, marinuokite bent 1h

Angliarūgšte prisotinti pomidoriukai:

  1. Pomidoriukus apvirkite apie 15-20 sekundžių ir nulupkite odeles
  2. Nuluptus pomidoriukus sudėkite į sifoną kartu su alyvuogių aliejumi, druska
  3. Sifoną užsukite bei prisotinkite CO2 kapsulėmis, neatidarykite bent 3h, prieš atoidarydami išleiskite dujas.

Prieš patiekiant mozzarellą suplėšykite.

Tadas.

Parašykite komentarą