Kiaulienos liemens išpjova

11801Reikės (1 porcijai):

  • 180g kiaulienos išpjovos
  • poros ridikų
  • kelių griežinėlių porų
  • karamelizuoto, valyto sviesto (beure) kepimui
  • stiklinės tamsios giros
  • šaukšto kikkoman sojos padažo
  • saujos kedrinių pinijų riešutų
  • 1/4 persiko
  • druskos

Eiga:

Padažas:

  1. Prikaistuvyje sumaišykite girą bei sojų padažą, užvirkite
  2. kaitinkite kol liks 1/3 pradinio kiekio

Išpjova:

  1. Įkaitinkite keptuvę
  2. Sudėkite 2-3  šaukštus sviesto
  3. Apibarstykite kiaulienos išpjovą druska
  4. Įdėkite kambario temperatūros išpjovą į keptuvę su įkaitintais riebalais
  5. Mėsą apverskite tik kartą, kepkite kol mėsos vidinė temperatūra sieks 65 laipnius, o mėsa bus gražiai apskrudus
  6. Mėsą padėkite į šiltą vietą 4 min pailsėti

patiekite su skrudintais pinijų riešutais, kepintais porais bei ridikais, keptu persiku.

Parašykite komentarą