Reikės( 4 pocijom):
Lašišai:
- 260 g lašišos be odos
- 100 g cukraus
- 125 g druskos
- 1 l vandens
- 15 ml radono vyno acto
- Šakelės citrininio čiobrelio
Voveraitėms:
- 5g druskos
- 30 g sviesto
- 20 gražių voveraičių
Bazilikų sniegui:
- 10 ml bazilikų aliejaus
- 4 šaukštų maltodekstrino (gali prireikt ir šiek tiek daugiau)
Žirnelių muslinui:
- 150g žirnelių (be ankščių)
- 75 ml grietinėlės (20%)
Eiga:
- Lašišos marinavimas:
- Lašišą supjaustykite norimo dydžio gabaliukais
- Dubenyje sumaišykite vandenį, cukrų, actą ir druską
- Gabaliukus sudėkite į tirpala ir laikykite jame apie 5-8 min
- Voveraičių kepimas:
- Sviestą ištirpdykite keptuvėje, palaukite kol šiek tiek paruduos
- Sudėkite valytas voveraites, pabarstykite druska, kepkite kol apskrus
- Žirnelių muslino gaminimas:
- Į prikaistuvį supilkite grietinėlę ir suberkite žirnius
- Viską užvirkite , sumažinkite kaitrą, virkite apie 2 min
- Viską sutrinkite elektriniu trintuvu
- Gautą masę pratrinkite pro sietą
- Bazilikų sniego gaminimas
- Į dubeni supilkite aliejų
- Suberkite maltodekstriną
- Viską gerai išmaišykite, naudokite maišymo šluotelę.
Viską patiekiau su kiškio kopūstais, čiobrelio žiedais, krapų žiedais bei šakelėmis, ridikais, agurklės žiedais.
Tadas.