Marinuotos lašišos užkandis.

as5Sudėtingumas: lengvas

Reikės( 4 pocijom):

Lašišai:

  • 260 g lašišos be odos
  • 100 g cukraus
  • 125 g druskos
  • 1 l vandens
  • 15 ml radono vyno acto
  • Šakelės citrininio čiobrelio

Voveraitėms:

  • 5g druskos
  • 30 g sviesto
  • 20 gražių voveraičių

Bazilikų sniegui:

  • 10 ml bazilikų aliejaus
  • 4 šaukštų maltodekstrino (gali prireikt ir šiek tiek daugiau)

Žirnelių muslinui:

  • 150g žirnelių (be ankščių)
  • 75 ml grietinėlės (20%)

 

Eiga:

  •  Lašišos marinavimas:
  1. Lašišą supjaustykite norimo dydžio gabaliukais
  2. Dubenyje sumaišykite vandenį, cukrų, actą ir druską
  3. Gabaliukus sudėkite į tirpala ir laikykite jame apie 5-8 min
  • Voveraičių kepimas:
  1. Sviestą ištirpdykite keptuvėje, palaukite kol šiek tiek paruduos
  2. Sudėkite valytas voveraites, pabarstykite druska, kepkite kol apskrus
  • Žirnelių muslino gaminimas:
  1. Į prikaistuvį supilkite grietinėlę ir suberkite žirnius
  2. Viską užvirkite , sumažinkite kaitrą, virkite apie 2 min
  3. Viską sutrinkite elektriniu trintuvu
  4. Gautą masę pratrinkite pro sietą
  • Bazilikų sniego gaminimas
  1. Į dubeni supilkite aliejų
  2. Suberkite maltodekstriną
  3. Viską gerai išmaišykite, naudokite maišymo šluotelę.

Viską patiekiau su kiškio kopūstais, čiobrelio žiedais, krapų žiedais bei šakelėmis, ridikais, agurklės žiedais.

Tadas.

Parašykite komentarą