Keptas raudonasis kopūstas

kopustas

   Kopūstas- viena iš daugelio daržovių, kuri dažniausiai yra nuvertinama dėl žemos jos kainos bei lengvo prieinamumo. Neatsižvelgiant į tai kopūstas yra vienas iš universaliausių produktų, pritaikius tinkamas maisto ruošimo technikas galintis nustelbti bereikalingai pervertinamus, brangius ar retus produktus.

Reikės:

  • Glazūrai:
  1. 200 g marinuotų pomidorų
  2. 400 g antaninių obuolių
  3. 35 g medaus
  4. 7 g druskos
  5. 35 ml obuolių acto
  6. 2 g maltų kmynų
  • Kopūstui:
  1. 1 raudonojo kopūsto
  2. 20 g sviesto
  3. Druskos
  • Patiekimui:
  1. Glazuruotas kopūstas
  2. Čiobrelio žiedai
  3. Kiškio kopūstų lapai bei žiedai
  4. Garstyčių lapai bei žiedai
  5. Krapai
  6. Petražolės

Eiga:

  • Glazūra:
  1. Obuolius iškepkite orkaitėje įkaitintoje iki 200 laipsnių
  2. Sutrinkite obuolius bei pratrinkite pro smulkų sietelį
  3. Sutrikite pomidorus bei pratrinkite pro smulkų sietelį
  4. Mažame prikaistuvyje karamelizuokite medų
  5. Supilkite actą bei nugarinkite, kol taps tirštu sirupu
  6. Supilkite pomidorus, nugarinkite iki kol masė taps panaši į pomidorų pastą
  7. Sumaišykite obuolių tyrę su pomidorų mase, įmaišykite kmynus, įberkite druskos
  • Kopūstas:
  1. Padarykite kopūsto stiebo dalyje kryžiaus formos įpjovą, tai garantuos tolygų kopūsto kepimą.
  2. Įtrinkite kopūstą sviestu
  3. Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje keturias valandas
  4. Nulupkite sudegusius lapus
  5. Supjaustykite kopūstą į aštuonias dalis
  6. Kiekvieną dalį aptepkite glazūra bei kepkite 40 minučių iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kas 15 minučių aptepkite glazūra

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Keisti )

Google photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google paskyra. Atsijungti /  Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Keisti )

Connecting to %s