Karamelizuotas rabarbaras su baltojo šokolado kremu ir uogomis.

barbaras0013Sudėtingumas: lengvas.

Reikės(4-5):

  • 50 g baltojo šokolado
  • 150 ml 35% grietinėlės
  • Poros šaukštelių cukraus
  • Šlakelio citrinos sulčių
  • Mėgstamų uogų
  • Rabarbaro stiebo (didelio)
  • 40 g maltų sausainių

barbaras0011Eiga:

  • Kremo gaminimas:
  1. Garų vonelėje ištirpdykite šokoladą
  2. Grietinėlę išplakite kartu su pora šaukštelių cukraus ir šlakeliu citrinos sulčių
  3. Į atšalusį šokoladą įmaišykite grietinėlę.

Šis kremas puikiai tinka tortų pertepimui, tik prieš pertepant tortą reikėtų kremą palaikyti šaldytuve.

  • Rabarbaro karamelizavimas:
  1. Rabarbara nuplaukite ir nulupkite, supjaustikite riekelėmis
  2. Riekeles apvolokite cukruje, dėkite į įkaitintą keptuvę, kepkite prislėgę, kai viena pusė paruduoja apverskite

Patiekiau su uogomis, mėtos lapeliais bei sausainių trupiniais sumaišytais su keptuvėje ištirpusiu cukrumi.

Tadas.

 

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Google photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Connecting to %s